Dag 15 – Ett recept på en kaka jag älskar.
Publicerat den

"Chokladrutor" eller "kärleksmums"

Det blir många och det går fort.

Smeten bakas i liten långpanna eller rulltårtenform ca 25x25 cm, är pannan större blir rutorna tunnare.

 

CA 15 bitar

50 g Margarin

2 Ägg

2 dl Strösocker

3 dl Vetemjöl

2 msk Kakao

2 tsk Bakpulver

1 dl Hett vatten

 

GLASYR

3 dl Florsocker

1 msk Kakao

3 msk Smält margarin

2 tsk Vaniljsocker

Kokosflingor eller strössel  till garnering

 

1, Sätt ugnen på 225*C

2. Smörj formen väl.

3. Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta.

4. Tillsätt margarinet och vätskan. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 10 - 12 minuter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. Låt den sedan vara kvar i formen och svalna.

6. Rör i hop alla ingredienser till glasyren så att sockret smälter, Bre ut glasyren över hela kakan när den har svalnat, och strö på kokosflingorna eller strösslet. Dela kakan i bitar efter smak och förstånd. Njut

Bild. från goggle (http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=22553)